Skip to main content
O podjetju

 

JEKO, javno komunalno podjetje, d.o.o., Jesenice ima sedež na Jesenicah, Cesta maršala Tita 51. Dejavnosti podjetja so: oskrba s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odpadnih voda, odvoz in deponiranje odpadkov, pogrebna in pokopališka služba, vzdrževanje javnih površin in oskrba z zemeljskim plinom.

Vizija podjetja je postati poslovno uspešno in stabilno podjetje, ki z znanjem in tehnologijo zadovoljuje potrebe pri ohranjanju zdravega in urejenega okolja, zagotavljanja trajnostnega razvoja, zanesljive in redne oskrbe odjemalcev, doseganje visokih standardov oskrbe in kakovosti storitev.

Kontakt in delovni čas

Direktor: Uroš Bučar, univ.dipl.ekon.

Pomočnica direktorja: Brigita Leban, mag.manag. 

Vodja splošno kadrovske službe: Polona Smolej, univ.dipl.prav.

Tajništvo:

Blagajna:

 • Telefon: 04 581 04 28

Plačilni promet:

 • Telefon:04 581 04 27 in 04 581 04 45

Obračun komunalnih storitev:

 • Telefon: 04 581 04 11 in 04 581 04 24

Kontakt pooblaščene osebe za varstvo osebnih podatkov:

Uradne ure:

 • Ponedeljek: od 8. do 11. in od 12. do 14. ure
 • Sreda: od 8. do 11. in od 12. do 16. ure
 • Petek: od 8. do 12. ure

 

Zaposleni

Za uspeh podjetja JEKO, d.o.o. imajo največ zaslug zaposleni. Naše osnovno vodilo je razvijati nadarjene in zveste ljudi, ki nam pomagajo vzdrževati in nadgrajevati standarde in cilje, ki smo si jih zadali. 

Pravno obvestilo

Za informacije na tem spletišču veljajo izjava o omejitvi odgovornosti, obvestilo o avtorskih pravicah in pravila o varstvu osebnih podatkov.

Vloge in obrazci

S klikom na povezavo "preberi več" najdete vloge in obrazce. Z izpolnitvijo obrazcev oz. posredovanjem podatkov potrjujte, da ste seznanjeni s pravili varovanja osebnih podatkov.

 

Struktura

S klikom na spodnjo sliko si lahko ogledate organizacijsko shemo podjetja:

org shema

Prosta delovna mesta

Datum objave: 5.9.2018

Na podlagi  Zakona o delovnih razmerjih (Ur. list RS, št. 21/13 in spr.) obveščamo, da je na Zavodu RS za zaposlovanje, Enota Kranj javno objavljeno sledeče prosto delovno mesto za delo v procesu Nabave in skladišča:

SKLADIŠČNIK   (m/ž)

 Pogoji:

 • IV. stopnja strokovne izobrazbe tehnične smeri,
 • vozniški izpit B kategorije,
 • poznavanje dela z računalnikom.

Zaželeno: izpit za voznika viličarja, izpit za skladiščnika.

Zaposlili bomo enega delavca. Z izbranim kandidatom bomo sklenili delovno razmerje za nedoločen čas, s polnim delovnim časom in šest mesečnim poskusnim delom. Pisne prijave pošljite po pošti  v 15 dneh po objavi na naslov: JEKO, d.o.o., Cesta maršala Tita 51, 4270  Jesenice, lahko pa prijavo oddate tudi osebno v kadrovski službi podjetja. Kandidate bomo o izbiri obvestili v zakonskem roku.

Direktor:

Uroš Bučar, univ.dipl.ekon.

Center ponovne uporabe

PONOVNA UPORABA IN REPAIR CAFE KOT TREND RAZVITE DRUŽBE TUDI NA JESENICAH

Imate tudi vi težave, kam s še uporabnimi izdelki, ki jih ne potrebujejo več, čeprav so še lepo ohranjeni? Kar 10 kg letno nastane takšnih stvari letno, ki jih je mogoče znova uporabiti, vendar vi ne veste, kam z njimi.  Odslej ne bo več težav, vrata je odprl Center ponovne uporabe (CPU) Jesenice ob sodelovanju JEKO Jesenice na lokaciji Cesta maršala Tita 49. Odslej lahko oddate odvečne, še uporabne izdelke za namen priprave na ponovno uporabo, s tem pa prispevate k zmanjševanju odpadkov in kroženju virov.

V CPU za vse izdelke izvedejo diagnostiko in jih nato usmerijo v postopke priprave na ponovno uporabo. Tako se za izdelke omogoči podaljšanje njihove življenjske dobe, saj so viri omejeni in morajo biti uporabljeni znova in znova. Zelo pomembno pa je, da učinkovita raba virov, ki se zagotavlja s ponovno uporabo, omogoča zelena delovna mesta ter krepitev socialne enakosti. Skupine izdelkov, ki so primerni za ponovno uporabo in jih lahko oddate v CPU Jesenice so:

 • Tekstil: oblačila, obutev, plišaste igrače, zavese, posteljnina, blago,...
 • Pohištvo: omare, kredence, stoli, fotelji,...
 • Oprema za dom: lonci, kozarci, krožniki, skodelice, luči, ure, vaze, drobni predmeti,...
 • Knjige in CD-ji: knjige, CD-ji, DVD-ji, kasete, vinilke,...
 • Športna in otroška oprema: smuči, čelade, rolerji, kolesa, rolke, drsalke, uteži, kolesa, vozički, gugalnice, hojice,igralne blazine, stolčki za hranjenje,...
 • Gospodinjski aparati in pripomočki: sušilniki hrane, tehtnice, mlinčki, sesalniki, kavni aparati, mešalniki, ožemalniki, pekači, kuhinjski roboti,...
 • Drugo: darila, modni dodatki, obutev..

Na isti lokaciji bo deloval tudi Repair Café, to je tretja lokacija v Sloveniji (za Vojnikom in Ljubljano).

Občani lahko prinesejo izdelke, ki jih želijo popraviti in skupaj z mojstrom CPU se izvede diagnostika in popravilo. Tako se ljudje naučijo preprostih tehnik popravljanja in prepoznavanja  preventivnega ravnanja z opremo in izdelki, kar koristi v vsakdanjem življenju, še posebaj pa v tem času, ko so viri (tako finančni kot snovni) omejeni.

Gre za preprosto idejo, ki stremi k dematerializaciji in prinaša nove trende prihodnosti, ki vključujejo okoljsko in družbeno odgovornost. Sodelovanje v ponovni uporabi ni le etična motivacija, ampak tudi finančna, saj se lahko s krožnim načinom življenja veliko privarčuje.

Delovni čas:

 • od torka do petka: od 9.00 do 17.00
 • sobota: od 8.00 do 13.00

http://www.cpu-reuse.com/

Ecosynergy system

 

ecosynery slogan

V Republiki Sloveniji pričenjamo med prvimi v Evropski Uniji z novim sistemom osveščanja in nagrajevanja prebivalcev za selektivno zbiranje odpadne embalaže in surovin. Želimo spodbuditi vse občane, da na komunalno podjetje JEKO, d.o.o. oziroma na ZBIRNI CENTERJESENICE (Cesta Franceta Prešerna 13) prinesete sortirane in čiste frakcije odpadne embalaže, kot so: 

ločeno zbrane frakcije

Vsako gospodinjstvo ali podjetje, ki bo na zbirne centre komunalnih podjetij prinesla pravilno sortirano in čisto odpadno embalažo, bo prejela EKOKUPONE, s katerimi bo lahko po proizvodnih cenah kupila izbrane izdelke za dom in gospodinjstvo.

kupon ecosynergy

Več o pravilnem sortiranju odpadne embalaže in novim sistemom nagrajevanja občanov za pravilno ravnanje si lahko preberete na spletnih straneh:

Obenem vabimo vsa podjetja storitvenih dejavnosti, kot so: frizerski in kozmetični saloni, kemične čistilnice, avtomehanične delavnice, obrtne delavnice z: vodovodnimi in električnimi popravili,  zidarskimi-pleskarskimi in parketarskimi deli, šiviljskimi, čevljarskimi, dimnikarskimi opravili, urarskimi storitvami ter zdravstvene in športne ustanove, itn. k sodelovanju v organizuranem sistemu z bonitetami pri poslovanju in ugodnostmi za uporabnike. 

Za dodatna vprašanja v zvezi s projektom se obrnite na info@ecosynergysystem.com

ŽE PRISOTNI V ZBIRNEM CENTRU JESENICE!

Srcu prijazno podjetje

Zdravje predstavlja največjo človeško vrednoto in našo največjo prioriteto. Zaradi nenadnega zastoja srca v Sloveniji vsak dan umre med 5 in 7 oseb, letno 2.000. V primeru hitre pomoči se možnost preživetja močno poveča. Če dostavimo defibrilator k ponesrečencu v 2 minutah, je verjetnost preživetja 50 % ali več. Pomoč sočloveku v stiski bi morala biti ena izmed temeljnih vrednot moderne družbe, a je v hitrem življenjskem ritmu, zaradi pomanjkanja časa in dajanja prednosti lastnim potrebam, velikokrat zanemarjena. Imamo srečo, da obstaja nekaj ljudi, ki na to vrednoto niso pozabili in nas s svojimi dejanji opominjajo na to, da je treba sočloveku v nesreči pomagati. V našem podjetju je varnost in zdravje zaposlenih na prvem mestu. Da bi zagotovili še večjo varnost, bomo izobrazili več kot 100 delavcev, ki se bodo udeležili seminarja temeljnih postopkov oživljanja z uporabo defibliratorja. Spoznali bodo, kako pomembno je hitro nudenje pomoči, kako odreagirati v primeru zastoja srca, kakšen je postopek uporabe defibrilatorja, predvsem pa bodo z novo pridobljenim znanjem pridobili tudi zaupanje v lastne sposobnosti, kar zagotavlja odločnejšo reakcijo v primeru potrebe po oživljanju oz. uporabi defibrilatorja (AED).

Z izvedbo izobraževanj smo se pridružili projektu Srcu prijazno podjetje, katerega glavni namen je povezati zaposlene, podjetja in krajane ter jih spodbuditi k medsebojni pomoči ob nezgodah ali nenadnem zastoju srca.

srcu prijazno podjetje

Kompetenčni center za razvoj kadrov v vodarstvu

Podjetje JEKO, d.o.o. sodeluje v projektu Kompetenčni center za razvoj kadrov v vodarstvu v obdobju od 1.3.2017 do 31.12.2018. Projekt sofinancirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020.

Več o projektu si lahko preberete na spletni strani http://www.kockva.si/.

 

sklad logotip

 

 

KOC KVA

ESS logotip

 

 

Priloge k računom
 • Januar 2018

Dopisnica za odvoz komunalnih odpadkov, EcoSynergy

 • Februar 2018

EcoSynergy Sytem

 • Marec 2018

Obvestilo za uporabnike - MKČN, greznice - občina Jeseniceobčina Žirovnica

Prijava na brezplačno obveščanje, EcoSynergy System - občina Jesenice, občina Žirovnica

 • April 2018

EcoSynergy System, CPU, Poročilo o kakovosti pitne vode v letu 2017-občina Jesenice, občina Žirovnica

Maj 2018

Junij 2018

 

V povezavi "preberi več" si lahko ogledate arhiv prilog k računom.  

 

Namera o sklenitvi neposredne pogodbe

Trenutno ni objav.                     

Javna naročila in razpisi

Izvajanje zimske službe za obdobje zimske sezone 2018/2019       

  Sukcesivna dobava pogrebne opreme za obdobje treh let     

  Izvajanje zimske službe na relaciji Planina pod Golico v zimski sezoni 2018/2019

  Katalog informacij javnega značaja

  Družba JEKO, javno komunalno podjetje, d.o.o., Jesenice je bila vpisana v sodni register pod številko vložka 1/05679/00 dne 03.01.1996. Družba je organizirana kot družba z omejeno odgovornostjo.

   

  Motena oskrba z vodo-Jesenice
  ponedeljek, 17. 9. 2018
  Motena oskrba z vodo - Jesenice
  Spoštovani uporabniki naših storitev! Obveščamo vas, da bo zaradi nujnih vzdrževalnih del  v torek, 18.9.2018 med 8.00 in 15.00 uro motena oz. občasno prekinjena oskrba…
  Sprememba pri določanju končnih količin za obračun zemeljskega plina za ne dnevno merjene odjemalce
  ponedeljek, 17. 9. 2018
  Obračun zemeljskega plina za ne dnevno merjene odjemalce
  S 1. oktobrom 2018 se bo na območju celotne Slovenije vzpostavil nov način obračunavanja dobave zemeljskega plina na podlagi Metodologije za prognoziranje ne dnevno…
  Motena oskrba z vodo - Jesenice
  petek, 14. 9. 2018
  Motena oskrba z vodo - Jesenice
  Zaradi obnove in del na vodovodu, v ponedeljek 17.09.2018 ne bo vode Travnovi ulici, Pionirski ulici, Mladinski ulici in ulici Prvoborca od 8.00 do 15.00 ure.  
  Košnja trave in temeljni postopki oživljanjaza Hruščanski dan športa in zabave
  četrtek, 13. 9. 2018
  Košnja trave in temeljni postopki oživljanja - Hruščanski dan športa in zabave
  KŠD Hrušica vas vabi na dobrodelni dogodek, ki bo potekal v soboto 15.9.2018 od 8. ure dalje na Hrušici - PLAC. Denar bodo zbirali za Gabra Novaka, ki se je poškodoval v…
  Na Festeelvalu smo sodelovali tudi mi
  ponedeljek, 10. 9. 2018
  Na Festeelvalu smo sodelovali tudi mi
  Ker se v podjetju JEKO, d.o.o. zavedamo, kako pomembno je osveščanje, smo se z veseljem odzvali povabilu Ljudske univerze Jesenice k sodelovanju na Festeelvalu. Otroke…

  Osnovni podatki o podjetju

  • Naziv podjetja: JEKO, javno komunalno podjetje, d.o.o., Jesenice
  • Vrsta družbe: javno podjetje
  • Matična številka: 5926823
  • Davčna številka: 67496717
  • Številka transakcijskega računa: 07000-0000492171
  • Registracija: podjetje je registrirano pri Okrožnem sodišču v Kranju, sklep št. Srg 2016/15797, št. vložka 1/05679/00 z dne 03.01.1996.
  • Osnovni kapital: 829.148,70 EUR
  • Direktor: UROŠ BUČAR, univ.dipl.ekon.

  Dejavnosti podjetja

  Oskrba s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odpadnih vod, zbiranje in odlaganje odpadkov, pogrebne in pokopališke storitve, vzdrževanje javnih površin in oskrba z zemeljskim plinom.

  Politika

  Ob upoštevanju zakonskih in podzakonskih predpisov na državni in lokalni ravni zagotavljati visok standard naših storitev ob nenehni skrbi za stroškovno učinkovitostjo, osebnostno rast zaposlenih in ohranjanju naravnih danosti našim zanamcem. 

  Vizija podjetja

  Postati poslovno uspešno in stabilno podjetje, ki z znanjem in tehnologijo zadovoljuje potrebe pri ohranjanju zdravega in urejenega okolja, zagotavljanja trajnostnega razvoja, zanesljive in redne oskrbe odjemalcev, doseganje visokih standardov oskrbe in kakovosti storitev.

  Poslanstvo podjetja

  Zadovoljstvo uporabnikov naših storitev je kazalnik naše učinkovitosti in garancija za varovanje narave.

  Zgodovina podjetja

  JEKO-IN, javno komunalno podjetje, d.o.o., Jesenice je bilo ustanovljeno 18.12.1995, ko je ustanovitelj podjetja - občinski svet občine Jesenice na svoji 13. seji sprejel Odlok o ustanovitvi javnega komunalnega podjetja JEKO-IN,d.o.o., Jesenice. Družba je nastala s spojitvijo:

  • Komunalnega podjetja VODOVOD JESENICE, p.o., Jesenice,
  • KOMUNALA, podjetje za komunalno dejavnost, d.o.o., Jesenice,
  • KRES, podjetje za oskrbo naselij s toplotno energijo, d.o.o., Jesenice

  in je pričela s poslovanjem 01.01.1996.

  S 01.01.1999 sta bili na območju bivše Občine Jesenice ustanovljeni dve novi občini in sicer Občina Jesenice in Občina Žirovnica, ki sta vsaka v svojem delu premoženja prevzeli ustanoviteljske pravice vezane na družbo JEKO-IN,d.o.o., Jesenice.

  Formalno pa sta občini svoje ustanoviteljske pravice uredili, ko sta najprej sprejeli Odlok o preoblikovanju JEKO-IN, javnega komunalnega podjetja, d.o.o., Jesenice in ustanovitvi njegovega skupnega organa (Ur.l.RS 94/95 z dne 25.10.2005) in nato še 01.12.2005 podpisali Družbeno pogodbo.

  Vpis spremembe družbenikov in poslovnih deležev, ki je bil izveden dne 07.12.2005 pri Okrožnem sodišču v Kranju je postal pravnomočen 15.12.2005. Istega dne je pričel veljati tudi nov Odlok o preoblikovanju JEKO-IN, javnega komunalnega podjetja, d.o.o., Jesenice in ustanovitvi njegovega skupnega organa (Ur.l.RS 94/95 z dne 25.10.2005). Osnovi kapital družbe je takrat ostal nespremenjen, družbenika sta si samo razdelila obstoječi kapital in sicer v ima v družbi občina Jesenice poslovni delež v višini 92,93 % osnovnega kapitala družbe, poslovni delež občine Žirovnica pa znaša 7,07 % osnovnega kapitala družbe.

  S 01.09.2014 je družba prenehala opravljati dejavnost oskrbe s toplotno energijo, ker je Občina Jesenice s koncesijsko pogodbo izvajanje te gospodarske javne službe prenesla na drugega izvajalca.

  S 25.04.2017 je Okrožno sodišče v Kranju izdalo sklep o vpisu spremembe firme v sodni register in sicer: JEKO, javno komunalno podjetje, d.o.o., Jesenice (skrajšana firma: JEKO, d.o.o.).