Delovni čas Centra ponovne rabe

Spoštovani, 

obveščamo vas, da je trgovina Centra ponovne rabe, ki se nahaja na naslovu Cesta maršala Tita 49, odprta od ponedeljka do petka med 9. in 13. uro.  

Namenjena je tako tistim, ki želijo prinesti še uporabne izdelke, kot tudi tistim, ki želijo po simbolični ceni kupiti še uporabne ali prenovljene izdelke.

Z odmetavanjem še uporabnih izdelkov odmetavamo surovine, trošimo energijo, vodo in onesnažujemo naravo. Poleg zmanjšanja količine odpadkov center ponovne uporabe zagotavlja izdelke, ki so cenovno dostopni vsem. Tako poskrbimo tudi za socialno prijaznejšo družbo.

Tudi v Zbirnem centru Jesenice je urejen poseben prostor za zbiranje uporabnih predmetov. Kar je za nekoga odpadek je za drugega morda uporaben izdelek. 

Ponovna raba uresničuje več pomembnih ciljev, in sicer preprečevanje nastajanja odpadka in posledično zmanjševanje količin odloženih odpadkov, varovanje okolja, ohranjanje naravnih virov, ki so potrebni za proizvodnjo novih izdelkov in kar je zelo pomembno projekt ustvarja nova delovna mesta za ranljive ciljne skupine. 

Prošnja:

Iz Centra ponovne rabe naprošajo občane, naj v trgovino prinašajo le izdelke, ki so še uporabni in čisti. Strgane in umazane obleke  je potrebno oddati v zbirnem centru v zabojnik za tekstil.