Izjava o dostopnosti

JEKO, javno komunalno podjetje, d. o. o. Jesenice (v nadaljevanju JEKO) se zavezuje omogočati dostopnost svojih spletišč v skladu z Zakon o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA).

Ta izjava o dostopnosti se nanaša na spletišče JEKO (www.jeko.si). 
Vsem, ki obiščete naše spletno mesto želimo, da se počutite dobrodošle in imate dobro uporabniško izkušnjo.
 

Stopnja skladnosti

To spletišče je delno skladno z WCAG 2.1, nivo AA in delno skladno z Zakonom o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij (ZDSMA).
Spletno mesto ima na večini strani ustrezno strukturo, večina kontrastov je ustreznih, njegova uporabnost je možna izključno s tipkovnico in izključno z uporabo podpornih tehnologij.
Pri izdelavi so upoštevana vsa 4 priporočila WCAG 2.1 in v okviru njih večina smernic do nivoja AA. Izjeme, vse dopustne z ZDSMA, kot tudi tiste, na katerih izvajalci še delajo, so opisane v nadaljevanju. 
 

Nedostopna vsebina

Spodaj navedena vsebina ni dostopna zaradi naslednjih razlogov:
a)    neskladnost z nacionalno zakonodajo
•    Nekateri kontrasti, ne glede na temo, ne ustrezajo standardom dostopnosti.
•    Nekatere povezave na strani niso ustrezno opisane in niso razvidne uporabnikom bralnikov zaslonov.
•    Nekateri elementi (npr. harmonike) niso ustrezno označeni in uporabnikom ne podajo ustreznih informacij o stanju.
b)    nesorazmerno breme
•    Nekatere pisarniške datoteke objavljene po 23. septembru niso popolnoma prilagojene. V primeru, da naletite na tako datoteko in ne morete dostopati do vsebine v njej, se obrnite na info@jeko.si in informacije vam bodo ustrezno prilagodili.
c)    vsebina ne spada na področje uporabe veljavne zakonodaje
•    Medijske vsebine, saj so pripravljene pred 23. septembrom 2020 so delno, ne pa v popolnosti prilagojene (neskladnost na področju 1.2: 1.2.1, 1.2.2, 1.2.3, 1.2.5). 
•    Pisarniške datoteke objavljene pred 23. septembrom 2018 so delno, ne pa v popolnosti prilagojene. Tekst v PDF dokumentih je berljiv, nedostopne ostajajo določene grafike in kompleksne tabele (neskladnost na področju 1.1.1, 1.4.3, 1.4.11, 2.4.6, 2.4.10).
Naštete izjeme ne pomenijo tudi neskladja z ZDSMA, saj so po zakonu predvidene in dopustne. V primeru, da naletite na tako datoteko in ne morete dostopati do vsebine v njej, se obrnite na info@jeko.si in informacije vam bodo ustrezno prilagodili.
 

Priprava izjave o dostopnosti

Ta izjava o dostopnosti je bila pripravljena 21. 06. 2021. 
Izjava o dostopnosti je bila na zadnje pregledana 21. 06. 2021.
Izjava o skladnosti temelji na oceni skladnosti spletišča pripravljeni s strani neodvisnega presojevalca dostopnosti. 
 

Povratne in kontaktne informacije

Vsebine redno spremljamo in se trudimo zagotavljati skladnost  v najvišji meri. Če vseeno naletite na težavo s področja dostopnosti ali želite dodatne informacije s področja dostopnosti, nas prosim obvestite preko naslova info@jeko.si.  
Odgovorili vam bomo v osmih dneh od prejema obvestila oziroma prošnje. Če glede na zahtevano vsebino v tem roku ne bomo mogli odgovoriti, vam bomo sporočili, kdaj bomo podali odgovor. 
 

Izvršilni postopek

V primeru nezadovoljivih odgovorov na katero koli obvestilo ali zahtevo se lahko obrnete na inšpekcijski organ, ki je v tem primeru:
Ministrstvo za javno upravo,
Uprava Republike Slovenije za informacijsko varnost,
Tržaška cesta 21
1000  Ljubljana

Telefon: (01) 478 47 78
Elektronski naslov: gp.uiv@gov.si 
Spletna stran: www.uiv.gov.si 

 

Osrednja vsebina