Scroll Top

Izvajanje pogrebno pokopališke dejavnosti – spremembe navodil ob rahljanju ukrepov

Spoštovani,

obveščamo vas, da z 18. 5. 2020 veljajo sledeči ukrepi:

  • Urejanje pogreba je možno po telefonu 031 334 533 in elektronski pošti pogrebna.jesenice@jeko.si.
  • Osebni obisk v prostorih pogrebne službe je dovoljen le po predhodni najavi na telefonsko številko 031 334 533 vsak delovni dan od 7. do 15. ure, ob upoštevanju priporočil NIJZ (vstopajo lahko samo zdrave osebe, obvezna je uporaba zaščitne maske ali druge oblike zaščite ustnega in nosnega predela, pred vstopom v poslovni prostor je potrebno obvezno razkužiti roke).
  • Poslovilne vežice je zaenkrat možno najeti za največ 2 uri, čajne kuhinje pa ostajajo do preklica zaprte. Ob tem je treba spoštovati določila odloka in v zaprtem javnem kraju nositi zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ipd.), ki prekrije nos in usta. Pri tem pa je pomembno, da se v skladu z odlokom upošteva ohranjanje varne razdalje do drugih oseb oz. drugih skupin ter da vse poteka brez stikov.
  • Udeleženci pogreba se morajo ravnati v skladu z Odlokom o začasni splošni omejitvi zbiranja ljudi na javnih krajih in mestih v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 69/20) in v skladu s priporočili NIJZ o spoštovanju ukrepov fizičnega distanciranja.

Podobne objave

Osrednja vsebina