Scroll Top

Nov sistem ločevanja odpadkov na pokopališču na Blejski Dobravi

Spoštovani obiskovalci pokopališča na Blejski Dobravi,

obveščamo vas, da smo v juliju 2020 uvedli nov sistem ločevanja odpadkov, ki omogoča bolj natančno ločevanje na omenjenem pokopališču. Glavna novost je kompostnik, ki je namenjen odlaganju zelenega odreza, ki nastane na pokopališčih. Odpadke, poleg v kompostnik, ločeno lahko odložite tudi v zabojnike za sveče, mešane komunalne odpadke in embalažo. Podrobnejša navodila o ločevanju odpadkov si lahko preberete na tej povezavi. Zabojniki, ki so nameščeni na pokopališču, so najmenjeni zgolj odlaganju odpadkov, ki nastanejo na pokopališčih.

Po pregledu vsebine zabojnikov ugotavljamo, da občani napačno odlagajo odpadke, najpogostejša napaka pri odlaganju je ta, da se v zabojniku za mešane komunalne odpadke pojavlja zeleni odrez, ki vanj ne sodi. Za odlaganje zelenega odreza, ki nastane na pokopališčih, je namenjen kompostnik.

Vabimo vas k pravilnemu ločevanju odpadkov in vas hkrati  opozarjamo, da je za napačno ločevanje odpadkov kršitelj, v skladu z Odlokom o ravnanju s komunalnimi odpadki na območju Občine Jesenice (Ur. list RS, št. 52/2010, 29/2012, 17/2017), lahko kaznovan s kaznijo v višini 300 EUR.

 

Podobne objave

Osrednja vsebina